به گزارش صدای بورس،حسن حسنخانی، کارشناس پولی و بانکی با اشاره به اینکه بر اساس اعلام مراجع بینالمللی، فروش نفت ایران به دوران قبل از تحریمها بازگشته و قیمت جهانی نفت هم با توجه به تحولات جهانی روند صعودی دارد، اظهار کرد: در اقتصاد ایران چند متغیر برای حرکت نرخ ارز تاثیرگذار است که اولین و مهمترین آن افزایش درآمدهای نفتی است.
وی با بیان اینکه افزایش میزان صادرات نفت زمانی در بازار ارز ایران اثرگذار است که بازگشت ارز حاصل از صادرات نفت به خوبی محقق شود، تاکید کرد: خوشبختانه در دولت سیزدهم روز به روز شاهد افزایش کمی و کیفی بازگشت ارز حاصل از صادرات نفت هستیم؛ بنابراین افزایش صادرات نفت و همچنین رشد قیمت آن به کاهش نرخ ارز در داخل کشور میانجامد.
این کارشناس پولی و بانکی با اشاره به اینکه یکی از عوامل تاثیرگذار در بازار ارز، طلاست، گفت: دنیا در حال دگرگونی است و نرخ برابری طلا و دلار به نفع طلا پیش میرود، به عبارت دیگر وزن طلا سنگینتر شده است. در حال حاضر قیمت هر اونس طلا به بیش از ۲ هزار و ۲۳۰ دلار رسیده، این در حال است که در ماههای گذشته قیمت اونس زیر دو هزار دلار بود.
حسنخانی تاکید کرد: در این شرایط جریان نقد ممکن است به ثباتبخشی به دلار غیررسمی منجر شود. در چنین شرایطی موضوع نفت به کمک کشور میآید، به طوری که با افزایش صادرات نفت و همچنین با رشد قیمت آن، اقتدار بانک مرکزی در مدیریت بازار ارز بیشتر میشود.
وی اضافه کرد: وقتی که منابع و ذخایر در دسترس و با کیفیت بانک مرکزی به دلیل افزایش درآمدهای نفتی؛ تقویت میشود، قدرتمندتر و مداخلات آن نیز موثرتر خواهد شد؛ ضمن اینکه دست این بانک پرتر خواهد شد و در نهایت قدرت مدیریت بازار ارز نیز تقویت خواهد شد.
هیچ چشم اندازی برای کاهش قیمت نفت وجود ندارد
حسنخانی تصریح کرد: جهان در حال تغیر و تحول است و به خصوص با پایان پاندمی ویروس کرونا هیچ چشم اندازی برای کاهش قیمت نفت وجود ندارد.
این کارشناس پولی و بانکی عنوان کرد: برخی از اعضای اوپک و به ویژه عربستان و روسیه اعلام کرده اند که صادرات نفت را کاهش میدهند، بنابراین چشم اندازی برای کاهش قیمت نفت وجود ندارد. در این شرایط احتمالاً قیمت نفت به ۱۰۰ دلار خواهد رسید. لازم به ذکر است که قیمت نفت در حال حاضر از ۸۷ دلار عبور کرده است.
به گفته وی، قیمت ۱۰۰ دلاری نفت برای ایران ایده آل است، به ویژه اینکه کشور بتواند با منابع حاصل از فروش نفت، ناترازی ارزی کشور را پوشش دهد.
حسنخانی با اشاره به آمار تجارت خارجی کشور در سال گذشته اظهار کرد: در گزارش گمرک آمده است که با احتساب صادرات نفت در سال ۱۴۰۲ حدود ۲۰ میلیارد دلار تراز مثبت تجاری داشتهایم. تراز تجاری مثبت ۲۰ میلیارد دلاری میتواند عاملی برای کنترل انتظارات تورمی باشد و همین موضوع به قدرتمند شدن بانک مرکزی برای مداخله ارزی کمک میکند.
به گزارش ایبنا،این کارشناس پولی و بانکی تاکید کرد: بانک مرکزی باید به دنبال سیاستهایی باشد تا بازار ارز غیر رسمی را کوچک کند تا جلو دلاریزه شدن اقتصاد را بگیرد، دلاریزه شدن به این معناست که ارزش پول ملی به قدری تلاطم داشته باشد که فعالان داخلی با دلار معامله کنند. متاسفانه زمزمههایی شنیده میشود که عدهای در حال تبلیغ معاملات دلاری در داخل کشور هستند که نهادهای ذیربط باید از این اقدام جلوگیری کند.
نظر شما